Nyheter

Viktiga stressignaler att hålla koll på

2017-05-16
Många lärare påtalar att arbetsbelastningen i skolan är hög och tiden räcker oftast inte till. Inför terminslutet blir det extra påtagligt då rättning av de nationella proven ska hinnas med samtidigt som betygen sak sättas. Jens Könberg arbetar som ombudsman på Lärarförbundet och delar här med sig av de viktigaste stressignalerna som du bör vara uppmärksam på och lyfta med din chef och ditt skyddsombud.

- De viktigaste tecknen som du ska agera utifrån, det är när du märker att du drar in på pauser och raster, och blir lättretlig, säger Jens.

Läs mer om arbetsmiljön i skolan.

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

84.102 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.543 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.342 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.