Samtal & intervjuer

Viktiga stressignaler att hålla koll på

2017-05-16
Många lärare påtalar att arbetsbelastningen i skolan är hög och tiden räcker oftast inte till. Inför terminslutet blir det extra påtagligt då rättning av de nationella proven ska hinnas med samtidigt som betygen sak sättas. Jens Könberg arbetar som ombudsman på Lärarförbundet och delar här med sig av de viktigaste stressignalerna som du bör vara uppmärksam på och lyfta med din chef och ditt skyddsombud.

- De viktigaste tecknen som du ska agera utifrån, det är när du märker att du drar in på pauser och raster, och blir lättretlig, säger Jens.

Läs mer om arbetsmiljön i skolan.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.