Övriga filmer

Vi vill ha ett skolavtal som levererar

2018-05-09
Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet, kommenterar förhandlingarna om ett nytt skolavtal. Förhandlingarna mellan SKL och Lärarnas samverkansråd, där både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ingår, har pågått i fyra månader utan resultat. ”Vi vill ha ett skolavtal som tar hand om de problem som leder till höga sjuktal, till att lärare lämnar sitt yrke och som gör att elever inte får den undervisning de har rätt till” säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet.

 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.910 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.