Samtal & intervjuer

"Vi måste investera i fritidshemmen"

2016-04-11
Ny statistik från Skolverket visar att elevgrupperna på fritidshemmen har minskat, men trots trendbrottet är grupperna fortfarande för stora. I ett steg för att öka personaltätheten på fritidshemmen berättar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) att i höst kommer årligen en halv miljard statliga pengar avsättas för att anställa fler i fritidshemmen. 

- Ska vi lyckas skapa en riktigt bra skola, behöver vi också satsa på fritidshemmen och då kan vi inte låta grupperna växa, säger Gustav Fridolin. 

Innan sommaren ska huvudmännen kunna ansöka om att få ta del av de 500 miljoner kronorna som är avsatta för fritidssatsningar, men då krävs det att  huvudmannen har en dokumenterad rekryteringsstrategi. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.