Samtal & intervjuer

Väntan på lärarleg ska inte påverka din lön

2015-01-15
På grund av långa handläggningstider får inte nyexade lärare och förskollärare sin lärarlegitimation innan det är dags att börja arbeta. Utan lärarlegitimation får en lärare inte bli fast anställd eller ansvara för undervisningen. Dessutom har det blivit problem att flera nya lärare erbjuds en lägre lön på grund av att de saknar legitimation.

- Du ska inte acceptera lägre lön bara för att du inte har fått din legitimation än, säger Robert Nilsson, ombudsman på Lärarförbundet.

Läs mer: Problem när nya lärare inte får lärarlegitimation
Tidsplan för införande av lärarlegitimation

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.011 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.