Övriga filmer

Vad knyter avtalet ihop? - 2015

2015-11-30
De kommunalt anställda lärarnas avtal, HÖK12, förlängs med två år. Avtalet innebär fortsatta satsningar på högre löner och minskad arbetsbelastning. Stort fokus läggs på att skapa bättre förutsättningar för lärare och skolledare att arbeta med resultatutvecklingen.

- Med det här avtalet är Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund överens med Sveriges kommuner och landsting om att den helt nödvändiga uppvärderingen av lärarlönerna måste fortsätta, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.
Förstärker statliga satsningar

Avtalet binder ihop och förstärker flera av de statliga satsningar som görs för lärarna just nu, till exempel de tre miljarder som regeringen satsar på höjda lärarlöner. Avtalet tydliggör huvudmännens ansvar för att driva skolans utveckling. Statens lärarlönesatsning förutsätter att kommunerna också tar sitt ansvar för lärarlönernas utveckling.

Läs mer om vad avtalet innebär på Lärarförbundets hemsida: https://www.lararforbundet.se/artiklar/forlangt-kommunalt-avtal-for-lararna

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.485 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.756 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.509 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.