Samtal & intervjuer

Vad är det bästa med att vara lärare på vuxenutbildningen?

2017-05-11
Många lärare på vuxenutbildningen trivs och känner mening med sitt arbete. Det gör inte minst Samer Zeito och Katrin Sannerud på Åsö vuxengymnasium. Båda gläds åt att få se eleverna växa och ge dem möjligheten till en andra chans.

- Det fantastiskt att få möta alla dessa människor med olika bakgrund, olika åldrar, olika kulturer, dom är unga, dom är gamla – men som alla vill gå i skolan, säger Katrin Sannerud, förelärare i Sh och lärare i psykologi och psykiatri.

Men nyckeln för att vuxenutbildningen ska kunna erbjuda en andra chans på riktigt, är att lärarna får rätt förutsättningar. En ny rapport som Lärarförbundet presenterar visar att tre av fyra lärare tycker att arbetsbelastningen har ökat de senaste åren och bara 7 % av lärarna har tid att planera och följa upp sin undervisning. Läs hela rapporten här och se hur vi vill få till en förändring.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.011 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.