Samtal & intervjuer

Vad är det bästa med att vara lärare på vuxenutbildningen?

2017-05-11
Många lärare på vuxenutbildningen trivs och känner mening med sitt arbete. Det gör inte minst Samer Zeito och Katrin Sannerud på Åsö vuxengymnasium. Båda gläds åt att få se eleverna växa och ge dem möjligheten till en andra chans.

- Det fantastiskt att få möta alla dessa människor med olika bakgrund, olika åldrar, olika kulturer, dom är unga, dom är gamla – men som alla vill gå i skolan, säger Katrin Sannerud, förelärare i Sh och lärare i psykologi och psykiatri.

Men nyckeln för att vuxenutbildningen ska kunna erbjuda en andra chans på riktigt, är att lärarna får rätt förutsättningar. En ny rapport som Lärarförbundet presenterar visar att tre av fyra lärare tycker att arbetsbelastningen har ökat de senaste åren och bara 7 % av lärarna har tid att planera och följa upp sin undervisning. Läs hela rapporten här och se hur vi vill få till en förändring.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.593 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.880 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.623 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.