Samtal & intervjuer

"Trygghet, stöd och att kunna påverka mer!"

2019-10-18
Gabriel Gawrye, är ombud och modersmålslärare i Södertälje och har hittills i år rekryterat 17 nya medlemmar till Lärarförbundet. För Gabriel handlar det i första hand om att själv tro på att Lärarförbundet gör skillnad, ha bra kontakt med kollegor och nyanställda och gå på de kurser som Lärarförbundet erbjuder. Han tycker också det är viktigt att lyfta fram tryggheten som ett medlemskap innebär, att du kan få stöd och hjälp om du får problem på jobbet.

- Jag inleder alltid ett samtal med att berätta kort om Lärarförbundet, om förmånerna i medlemskapet och genom att bli fler så kan vi påverka mer!

Gabriels tre viktigaste skäl till att vara med i Lärarförbundet

  1. Trygghet, få hjälp vid problem på jobbet
  2. Stöd och råd vid lönesamtal
  3. Tillsammans kan vi påverka mer
Se även intervjun där Gabriel berättar mer om sin roll som ombud 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.910 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.