Samtal & intervjuer

Skolforum 2013: Vinnarna av Ulla-Britta Bruuns stipendium 2013

2013-10-29
Ann-Charlotte Jönsson, utvecklare, och Malin Rydhög, förskolechef, i Halmstad kommun tilldelas Ulla-Britta Bruuns stipendium 2013 för ett framgångsrikt ledarskap i förskolan. Samarbete och kollegialt lärande har varit en viktig del i deras arbete. Stipendiet är på 30 000 kr.

Juryns motivering:
Ann-Charlotte Jönsson och Malin Rydhög har en stark tro på att personalens kompetens och engagemang skapar en gemensam drivkraft. De sökte stipendiet för att de vill sprida sina erfarenheter och kunskaper om kollegialt lärande. Förskolechefen kan inte på egen hand åstadkomma utveckling av förskolans komplexa verksamhet. Det behövs kompetenta medarbetare och det krävs att chefen litar till medarbetarnas förmågor.

Stipendiaterna har undersökt kollegiala samtal, gemensam textbearbetning och erfarenhetsutbyte i två olika förskoleområden. Syftet har varit ett hållbart och långsiktigt utvecklingsarbete, där kompetensutveckling sker i nära koppling till praktiken och samtidigt förbättrar den. Till exempel har det lett till att de yngsta barnen har fått mer inflytande och att den pedagogiska dokumentationen utvecklats.
 
Stiftelsens styrelse anser att goda exempel behöver lyftas fram och genom att ge stipendiet till Ann-Charlotte Jönsson och Malin Rydhög skapas en spridning av goda idéer inom detta område.

Läs mer om Ulla-Britta Bruuns stipendium.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.910 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.