Samtal & intervjuer

Skolforum 2013: Pia Widegren vann guldäpplejuryns särskilda pris

2013-10-29
Pia Widegren, utvecklingsledare från Motala, om sitt arbete. Hon är känd för sitt mångåriga engagemang kring barn och ungdomars liv på den digitala skolgården, har tilldelats Guldäpplejuryns särskilda pris 2013.

Juryns motivering
Pia Widegren är gymnasieläraren som redan i slutet av 1990-talet började röra sig ute på Internet, i sociala medier, tillsammans med sina elever. Där upptäckte hon att hon kunde få en fördjupad kontakt med ungdomarna, vilket var till stor hjälp i undervisningen.

Att lärare nätvandrar och bekantar sig med nätets miljöer och diskuterar med eleverna, är några av de förhållningssätt som Pia argumenterat för. Pia är idag utvecklingsledare i Motala kommun. Sedan 1998 har hon föreläst om barn och ungas liv på nätet. Hennes budskap har hela tiden varit ”Det behövs fler bra vuxna ute på nätet som är goda förebilder”.

Pia bidrar med kunskap och engagemang i barnens nätliv och har varit en föregångare i diskussionen kring lärares roll på nätet.

Läs mer om Guldäpplet och 2013:års pristagare.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.731 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.915 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.844 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.