Samtal & intervjuer

Skoledarkonventet 2015: "Större synlighet med sociala medier"

2015-03-11
Årets Innovativa Skolledarpris delas för första gången ut till två pristagare, Susann Jungåker, rektor på Mälardalens tekniska gymnasium i Södertälje och Hanna Lindö, rektor på Kyrkenorumskolan F-6 i Stenungsund.

Hanna Lindö har arbetat som rektor i snart fem år, och under den perioden har digitala verktyg blivit ett allt vanligare inslag i undervisningen på skolan. Bland annat använder sig eleverna av bloggar för att dokumentera och visa upp vad som görs i klassrummet.

- Genom att använda sociala medier i undervisningen kan jag se att vårt arbete synliggörs mer, och föräldrar kan få en bättre inblick i vad som sker under barnens skoldag. Lärarna har även blivit mer trygga i hur man kan använda sig av IKT-verktyg och låter sig inspireras av andra lärares undervisningsmetoder, berättar Hanna Lindö. 

Läs mer om Hanna Lindö som kommer att föreläsa under SETT 2015. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.