Övriga filmer

Skillnader mellan olika avtal - Lärarförbundets jurist förklarar

2021-06-18
Vad som styr till exempel hur lång uppsägningstid du har eller hur många semesterdagar du har rätt till kan bero på flera saker.
Många lärare i skola, förskola och fritidshem omfattas av ett kollektivavtal där mycket av det här regleras. Men även ditt anställningsavtal och lagen kan vara viktig att ha koll på när det gäller frågor som dessa.
Ove Rang är förbundsjurist på Lärarförbundet och i den här filmen reder han ut begreppen kring de olika avtalen.
Vill du veta mer om vilket kollektivavtal du omfattas av, vad som står i ditt avtal eller något annat om din anställning så besöka vår avtalssida på lärarförbundet.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.