Samtal & intervjuer

Sju krav på bättre förutsättningar i fritidshem

2016-04-07
Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Lärarförbundet, blev 7 april 2016 inbjuden till utbildningsminster Gustav Fridolin för att prata om att Skolverkets statistik visar att elevgruppsstorlekarna på fritidshemmen minskat. Men mer måste göras. Vi tog därför tillfället i akt för att lämna över en present: sju krav för bättre förutsättningar för fritidshemmen. Bland annat efterfrågar vi nationella riktlinjer för elevgruppsstorlekarna även i fritidshemmen. 
Läs mer här: https://www.lararforbundet.se/artiklar/stark-kvaliteten-pa-fritidshemmen

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.