Fördjupning

SETT: Fredrik Andersson om att utveckla skolan tillsammans

2013-05-06
Skolledaren Fredrik Andersson från Ängelholm delar med sig av sina framgångsrika idéer om skolutveckling och berättar om hur han som rektor arbetar för att utveckla Magnarps skola. Han berättar om vilka fördelarna är med att använda internet och digitala verktyg.

"Grunden för skolutveckling är att ha mycket gemensam tid och en gemensam pedagogisk grundsyn. Det handlar om att vara trygg i pedagogiken och lärandet och då kan man använda IKT (internet, kommunikation och teknik) så att det blir ännu bättre."

Fredrik Andersson var en av finalisterna till Lärarförbundets Skolledarförenings pris för innovativa skolledare 2013.Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

83.970 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.166 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.241 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.