Samtal & intervjuer

Piteå är vinnare av Bästa skolkommun 2013

2013-10-09
Piteå kommun är utsedd till Bästa skolkommun 2013. Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet berättar om varför Lärarförbundet delar ut pris till Bästa skolkommun  och varför Piteå kommun vann i år. Representanter från Piteå kommun och ordförande för Lärarförbundet i Piteå kommenterar.

Ingemar Jernelöf, förvaltningschef i Piteå:
- Det här är resultatet av ett långsiktigt arbete. Vi har arbetat mycket med stabilitet och med att vi har personal som är behörig, kompetent och engagerad.

Rut Rahkula, ordförande i barn och utbildningsförvaltningen i Piteå:
- Det finns en tydlig prioritering i Piteå kommun politiskt, taget av kommunfullmäktige. Om vi har neddragningar eller omfördelningar i budget så ska det i första hand vara lokaler, i andra hand stödverksamheter och i sista hand personal. Vi menar på att kvalitet handlar om att vi har personal i våra verksamheter, och det är det som garanterar kvalitet.

Läs mer om Piteå kommun och Bästa skolkommun.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.907 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.