Samtal & intervjuer

Legitimationsärenden i Förvaltningsrätten

2013-04-23
Flera lärare har fått avslag på sin ansökan om lärarlegitimation, trots att de har utbildning i de ämnen de undervisar i. Under tisdagen den 23 april inleddes principiellt viktiga förhandlingar i Förvaltningsrätten om hur lärarlegitimationsreformen ska tolkas.

Vi har pratat med Lärarförbundets förbundsjurist Kirsti Piispanen, medlemmen Maria Widell (som är en av de lärare Lärarförbundet företräder i Förvaltningsrätten) och Ann-Christine Larsson, ombudsman och sakkunnig om lärarlegitimationen på Lärarförbundet.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.011 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.