Samtal & intervjuer

Lärarstudentpodden avsnitt 3 – om IT, att våga tänka nytt – och hur är en bra lärare?

2019-04-15
Hur påverkar digitala verktyg lärarrollen och elevernas lärande? Hur pratar man om IT i undervisningen på lärarutbildningen? Och hur är en bra lärare? Lärarstudentpodden har gästat SETT och snackat med Maria Guthke, ordförande för Lärarförbundet Student, och Maria Glawe, prisbelönt speciallärare och förstelärare, om lärarrollen och om att våga tänka nytt. "Det handlar mycket om att få med eleverna som medskapande. De ska längta till skolan och tycka att skolan är viktig."

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.