Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Mathias Åström om arbetstid - Lärarmötet film 1

2021-06-04

Mathias Åström, förhandlingschef på Lärarförbundet talar om det kommunala avtalet för lärare och vad detta innehåller som rör arbetstidsfrågan. Han berättar också varför det är extra viktigt att just lärare diskuterar frågan om sin arbetstid.

Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Arbetstid för grund- och gymnasieskolan. Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema.

Förutom denna film ingår i samma tema ett panelsamtal med Malin Tufvesson, biträdande förbundssekreterare på Lärarförbundet och Lars Svensson, utredare på Lärarförbundet, samt två intervjuer med Sally Gordon och Robert Nilsson, båda ombudsmän på Lärarförbundet.

Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.680 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.817 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.799 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.