Föreläsningar

Lärarkväll 2013: Marie Magnusson - Att få ihop arbetsglädje och arbetsbelastning

2013-10-03
Föreläsning från Lärarkvällarna den 2 oktober 2013.

Det finns många anledningar till att lärare känner att de inte hinner med sitt kärnuppdrag. Under sin föreläsning kommer Marie Magnusson att fokusera på möjliga vägar framåt för att spara energi och bidra till ökad arbetsglädje.

Hela föreläsningen bygger på en mix av den senaste forskningen och Maries egna erfarenheter. Hon kommer bland annat lyfta vikten av samarbete mellan lärare, formativa arbetssätt och goda relationer till vårdnadshavare. Allt med syfte att bidra till att lärare ska få vara lärare.

Se även: frågor och svar med Marie Magnusson

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.011 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.