Föreläsningar

Lärarkväll 2013: Marie Magnusson - Att få ihop arbetsglädje och arbetsbelastning

2013-10-03
Föreläsning från Lärarkvällarna den 2 oktober 2013.

Det finns många anledningar till att lärare känner att de inte hinner med sitt kärnuppdrag. Under sin föreläsning kommer Marie Magnusson att fokusera på möjliga vägar framåt för att spara energi och bidra till ökad arbetsglädje.

Hela föreläsningen bygger på en mix av den senaste forskningen och Maries egna erfarenheter. Hon kommer bland annat lyfta vikten av samarbete mellan lärare, formativa arbetssätt och goda relationer till vårdnadshavare. Allt med syfte att bidra till att lärare ska få vara lärare.

Se även: frågor och svar med Marie Magnusson

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

84.880 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

58.540 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.