Föreläsningar

Lärardagarna 2012: John Steinberg visar vägen till lusten i ledan

2012-06-20
- Ditt uppdrag är att ge ungdomar hopp. Ditt ämne är inte ditt syfte, ditt uppdrag är att hitta styrkor, ge andra hopp, dit ämne är ditt verktyg för det.

Så säger John Steinberg, författare och pedagog, i sin föreläsning om hur du som lärare kan identifiera styrkor, drivkraft och motivation hos eleverna. Han ger flera exempel på elever som hade det ganska svårt i skolan. Men genom att prata med dem om helt andra intressen och drivkrafter, kan man hitta sätt att lyfta dem också i skolan.

- Det är viktigt att inte fastna i vad de pratar om utan hur de gör det de pratar om.

John Steinberg föreläste på Lärardagarna 2012.

http://larardagarna.se
http://twitter.com/johnsteinberg1

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.341 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.440 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.389 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.