Föreläsningar

Lärardagarna 2012: Hur väcker vi ett begär efter berättelsen?

2012-06-20
Carina Fast, lågstadielärare och filosofie doktor i pedagogik, talar om hur läs- och skrivlust kan väckas hos våra elever.
Enligt Svenska Akademins ordlista betyder lust en blandning av böjelse, begär och en känsla av glädje. Året är 2012. Vilka elever kommer in genom våra klassrumsdörrar? Hur ser deras livsvärldar ut? I vilka textvärldar lever de? Om vi kommer dem till mötes, finns en möjlighet att väcka elevernas glädje inför skolarbetet. Våra kunskaper om det samhälle som våra elever växer upp i och deras livsbetingelser är resurser i mötet med eleverna, men också goda kunskaper i barns och ungas läs- och skrivutveckling.

Carina Fast föreläste på Lärardagarna 2012.

http://larardagarna.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.343 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.443 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.390 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.