Kongresser

Kongressen 2018: Anna Ekström: "Lärarbristen kommer att kräva mycket stort arbete"

2018-10-26
Anna Ekström (S), Gymnasie- och kunskapsminister, besökte kongressens tredje dag och inledde med att tala om händelsen på Kronan i Trollhättan för tre år sedan, när hela Skolsverige fick sorg. Hon pratade även om det varma mottagande som skolan och alla lärare visade för alla nyanlända elever som kom. Men hon lyfter också upp vår stora samhällsutmaning, lärarbristen.

– Den lärarbrist som vi alla lever mitt i kommer kräva mycket stort arbete. Vi måste se till att läraryrket uppfattas som ett attraktiv yrke. För dem som är lärare, för dem som varit lärare och för dem som ännu inte är lärare. Annars kommer inga insatser att hjälpa. Och hur skulle ett samhälle utan lärare se ut?

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.886 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.627 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.