Samtal & intervjuer

Kongressen 2014: Röster om att många vill hoppa av läraryrket

2014-11-24
Stefan Löfven (S), Tomas Tobé (M) och Anna Ekström (Skolverket) kommenterar  Lärarförbundets Novus-undersökning om att 1 av 3 lärare inte tror de kommer jobba kvar till pensionen. Bland de unga lärarna tror nästan hälften att de inte kommer jobba kvar. Undersökningen väckte stor uppmärksamhet och är ännu en signal om att politikerna måste fokusera på att göra läraryrket mer attraktivt för att mota lärarbristen, vilket Lärarförbundet länge flaggat för.

Viktigast för att få lärare att stanna kvar i yrket är i samma undersökning högre löner och mer tid att planera och förbereda undervisningen.

Läs mer om undersökningen

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.485 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.758 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.509 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.