Övriga filmer

Johanna springer klimatstafetten Run for Your Life

2015-11-04
Klimatfrågan berör oss alla.

Vi lärare pratar om miljön i skolans undervisning varje dag och möter barn och elevers frågor och tankar om hur vi kan skapa en bättre morgondag. Vi är nyckelspelare i att lära våra barn och ungdomar om hur vi tar hand om planeten, då är det viktigt att vi också visar att vi engagerar oss.

Därför springer Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet en delsträcka i klimatstafetten Run for your Life som anordnas av Riksteatern.

Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Ensam kan du inte springa till Paris, däremot kan vi göra det tillsammans. Vi utgår från den arktiska regionen och slutar i Paris på klimatkonferensen COP21. Johanna springer en delsträcka genom centrala Örnskiöldsvik den 13 november kl 08.04.

Vi lärare måste alltid vara steget före!

Läs mer om Run for your life
Läs mer om Johannas medverkan på lararfarbundet.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.