Samtal & intervjuer

"Jag vill ha mer tid med eleverna i klassrummet"

2017-05-12
Lärarförbundets enkät bland medlemmar inom vuxenutbildningen visar på en många gånger orimlig arbetssituation med ständigt ökande arbetsbelastning. Samer Zeito och Katrin Sannerud på Åsö vuxengymnasium berättar att de nu har en bra arbetssituation på skolan, men delar gärna med sig av vad de skulle göra om de fick mer tid.

- Jag skulle framförallt vilja ha mer tid med eleverna i klassrummet, säger Katrin.

- Det skulle framförallt vara att ge de elever som är i behov av extra stöd mer tid, säger Samer.

Med mindre pappersarbete, större samordning och fler behöriga lärare skulle Komvux och SFI kunna ge en ”andra chans” på riktigt.

- Politikerna måste säkerställa att lärare får ägna sig åt det som har betydelse för elevernas lärande och rensa bort det som nödvändigtvis inte behöver utföras av lärare, säger förbundsordförande Johanna Jarra Åstrand.

 Läs hela vår rapport och se hur vi vill få till en förändring.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.