Samtal & intervjuer

Hårda klappar med tydliga budskap till riksdagens politiker

2014-12-19
Nu har Lärarförbundet gjort en julklappskupp och delat ut 170 paket till politiker i riksdagen som är involverade i skolfrågor. Bakom den vackra inslagningen gömmer som tomma paket, förutom en liten lapp med ett tydligt budskap inför extravalet.

- Dom här paketen är lika tomma som klassrummen riskerar att bli inom bara fem år, det kommer att saknas 43 000 lärare till år 2020. Kunskap kommer inte av sig själv. Föräldrar, elever och väljare förväntar sig lärare i klassrummen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Läs mer om Lärarförbundets julklappskupp till politikerna

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.