Om Lärarförbundet

Glöm inte ta raster och pauser - fika schyst!

2015-10-14

I en stressig vardag är det allt för ofta fikapausen och rasten får stryka på foten, men den fyller fler funktioner än att bara kunna ta en kopp kaffe eller te. Rasten och pausen är framför allt till för ditt välmående. När du varvar ner minskar du risken för ohälsa och ger dig själv bättre förutsättningar att hålla under hela ditt arbetsliv. Därför tycker vi på Lärarförbundet att det är så viktigt att du tar dessa minuter.

Vi är en Fair union och tror på rätten till schyssta arbetsvillkor. Därför är det självklart för oss att samarbeta med Fairtrade och att det kaffe och tycker kaffet eller  tet du dricker bör vara Fairtrademärkt.  När du tar din paus och fikar schysst, bidrar du samtidigt till att de som odlar ditt kaffe och te får en bättre arbetsmiljö.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.890 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.633 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.