Samtal & intervjuer

Fritidshemmens dag 2016: firande på Kvarnbackaskolan

2016-05-10
Den 10 maj firades Fritidshemmens dag runt om i landet. På Kvarnbackaskolan samlades 250 elever på skolgården för att delta i stationer och lekar. Lärarförbundets ordförande besökte skolan tillsammans med utbildningsminister Gustav Fridolin för att uppmärksamma fritidshemmens betydelse. 

Under dagen berättade Gustav Fridolin också att fritidshemmens verksamhet nu också får ett eget kapitel i läroplanen. 

- Det är otroligt välkommet, men det behövs fortsatta satsningar. säger Johanna Jaara Åstrand

Genom att använda den andra hälften av elevens dag i skolan och satsa på fritidshemmen kan eleverna utvecklas socialt, emotionellt och praktiskt samt nå bättre kunskapsresultat. Läs Lärarförbundets 14 förslag för satsningar på fritidshemmen.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.