Övriga filmer

Flytta inte gränskontrollen in i klassrummen

2021-06-21
Många lärare är engagerade och har frågor om de ensamkommande unga som står under utvisningshot. Elever, lärare och skolledare behöver se prov på politiskt mod och att regeringen visar att de tar situationen på allvar.

Vi tillhör de fackförbund som varit tydligast i arbetet för både nyanlända elever och deras lärare och har drivit regeringen framför oss. Vi är övertygade om att det arbete som vi bedriver i upparbetade kanaler och förtroendefulla relationer med partiledare och regeringens ministrar är bästa sättet att påverka för en förändring.

Läs mer om våra krav: https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/flytta-inte-granskontrollen-in-i-klassrummen

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.