Nyheter

Därför behövs beprövad erfarenhet

2017-09-01
Maria Rönn, förste vice ordförande i Lärarförbundet, om varför lärares erfarenhet behöver beprövas.

Vi lärare har massor med erfarenhet! Men vad skolan behöver mer av är beprövad erfarenhet. Det vill säga att underlätta för lärare att bedriva forskning och skolutveckling. Då utvecklar vi vår kunskapsbas och får ett batteri av metoder, ideér och tankar kring elevernas lärande, som vi VET funkar och som inte bara KÄNNS som att de funkar. 

Kortversion av Lärarmötet: Så kan du utvecklas i läraryrket

Taggar forskning

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

84.099 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.523 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.342 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.