Samtal & intervjuer

"Bästa skolkommun konsumentupplyser föräldrar" - 2014

2014-09-08
För första gången fanns fristående skolor med i statistiken över Bästa skolkommun. Att statistik för fristående verksamheter nu finns tillgängligt, gör att Lärarförbundet har kunnat komplettera sin ranking och gjort den ännu mer heltäckande.

Under årets prisutdelning av Bästa skolkommun, fanns Claes Nyberg, vd för Friskolornas riksförbund på plats. Han kommenterade vilken betydelse rankingen har inför valet och berättade vilken kommun som han gärna ser i toppen nästa år. 
- Priset öppnar upp för en diskussion om hur kommuner har satsat, och blir som en konsumentupplysning till föräldrar, säger Claes Nyberg.

Skolanförst.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.