Samtal & intervjuer

Bästa skolkommun 2017

2017-10-05
Den 5 oktober 2017 presenterade Lärarförbundet för 16:e gången rankningen Sveriges bästa skolkommun. Det är Sveriges största rankning i sitt slag och baseras på 13 kriterier.

Lärarförbundet arrangerar ett seminarium och presentation av Sveriges bästa skolkommun och seminarium. Toppkommunerna i rankningen berättar hur strategin har sett ut, vad som är ett framgångsrecept för att vara en attraktiv arbetsgivare och hur nästa steg för den lokala skolutvecklingen ser ut. I samtalet med toppkommunerna tittar vi närmare på kommuners förmåga att omhänderta nutida och framtida arbetstagares viljor och ombytlighet. Seminariet modereras av journalisten Willy Silberstein.

Kajsa Asplund, forskare och psykolog på Handelshögskolan i Stockholm, talar om vad krävs för att rekrytera och behålla talang. 


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.