Samtal & intervjuer

Arbetsmiljöarbete i coronatider

2020-05-20
19 maj höll våra arbetsmiljöexperter Hans Flygare och Elisabet Mossberg en livechatt om arbetsmiljöarbete i coronatider.  Under coronapandemin har behovet av ett arbetsmiljöarbete ställts på sin spets. Samtidigt har arbetsbelastningen ökat för skyddsombuden, både i uppdraget som lärare/förskollärare och som skyddsombud. När händelse- och kunskapsutvecklingen är snabb behövs huvudskyddsombudens roll som samordnare av skyddsombuden stöttas. Frågorna som behandlades rörde allt från situationen i matsalen till, dubbelarbete och rädsla för kolleger i riskgrupper. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.