Arbetsmiljöarbete i coronatider

2020-05-19 15:59

Välkommen till en livechatt tisdag 19 maj 16-17. Då kan du ställa frågor till Lärarförbundets arbetsmiljöexperter, Hans Flygare och Elisabet Mossberg.  

Under coronapandemin har behovet av ett arbetsmiljöarbete ställts på sin spets. Samtidigt har arbetsbelastningen ökat för skyddsombuden, både i uppdraget som lärare/förskollärare och som skyddsombud. När händelse- och kunskapsutvecklingen är snabb behövs huvudskyddsombudens roll som samordnare av skyddsombuden stöttas. Ämnen som kan lyftas är exempelvis den oro och frustration som många medlemmar bär på. 

Som ett led i att lyfta ert viktiga arbete och att vi ska lära av varandra bjuder vi in till en livechatt. Ställ gärna era frågor i chatten här ovanför innan 18/5. 

Videor från eventet

Samtal & intervjuer

Arbetsmiljöarbete i coronatider

2020-05-19

19 maj höll våra arbetsmiljöexperter Hans Flygare och Elisabet Mossberg en livechatt om...

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

84.873 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

58.511 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.000 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.