Seminarier & debatt

Är lärareffekten Sveriges räddning?

2018-07-03

Vad är egentligen "lärareffekt" och på vilket sätt kan den avgöra Sveriges framtid? Hur ser det ut i dag i skolan och vad krävs i framtiden? Den undervisning som sker i skolan, och det elever lär sig idag, påverkar oss alla i framtiden.

Det handlar om att Sverige ska vara ett internationellt konkurrenskraftigt land med medvetna samhällsmedborgare. Vilken lärareffekt förväntar sig näringslivet och vilken ambition har politiska företrädare i kommunerna? Vad vill eleverna? Välkommen till ett seminarium där vi vågar oss på att spana långt in i framtiden, samtidigt som vi diskuterar skolans och lärares betydelse idag och imorgon.

Medverkande:
  • Helena Blomquist, moderator
  • Siduri Poli, Grundare, Changers Hub
  • Johanna Jaara Åstrand, Ordförande, Lärarförbundet
  • Peter Fredriksson, Generaldirektör, Skolverket
  • Ann-Louise Lökholm Klasson, Vd, Sweco Sverige
  • Åse Hansson, Doktor i pedagogik, Göteborgs universitet
  • Lina Hultqvist, Ordförande, Sveriges Elevkårer
  • Per-Arne Andersson, Chef avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, SKL
Almedalen 2018


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.733 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.921 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.844 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.