Seminarier & debatt

Är lärareffekten Sveriges räddning?

2018-07-03

Vad är egentligen "lärareffekt" och på vilket sätt kan den avgöra Sveriges framtid? Hur ser det ut i dag i skolan och vad krävs i framtiden? Den undervisning som sker i skolan, och det elever lär sig idag, påverkar oss alla i framtiden.

Det handlar om att Sverige ska vara ett internationellt konkurrenskraftigt land med medvetna samhällsmedborgare. Vilken lärareffekt förväntar sig näringslivet och vilken ambition har politiska företrädare i kommunerna? Vad vill eleverna? Välkommen till ett seminarium där vi vågar oss på att spana långt in i framtiden, samtidigt som vi diskuterar skolans och lärares betydelse idag och imorgon.

Medverkande:
  • Helena Blomquist, moderator
  • Siduri Poli, Grundare, Changers Hub
  • Johanna Jaara Åstrand, Ordförande, Lärarförbundet
  • Peter Fredriksson, Generaldirektör, Skolverket
  • Ann-Louise Lökholm Klasson, Vd, Sweco Sverige
  • Åse Hansson, Doktor i pedagogik, Göteborgs universitet
  • Lina Hultqvist, Ordförande, Sveriges Elevkårer
  • Per-Arne Andersson, Chef avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, SKL
Almedalen 2018


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.885 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.627 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.