Seminarier & debatt

Almedalen 2017: Lärares arbetsmiljö påverkar elevers kunskapsresultat

2017-07-13
Hur lärare och elever mår har stor betydelse för studieresultaten, det visar vår nya undersökning. ”Elever och lärare hinner inte med de dom har tänkt sig, dom har alldeles för mycket att göra”, säger Lärarförbundets utredare Johan Ernestam. Nu måste arbetsgivaren agera – det är hög tid att säkra en bra arbetsmiljö. Se hela seminariet om arbetsmiljön och skolresultat här

Klipp från seminariet "Arbetsmiljön - det största hindret till bättre skolresultat?" i Almedalen 2017.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.791 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.012 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.903 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.