Föreläsningar

Eva-Lis Sirén inleder Lärardagarna 2012

2012-06-19
Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén bjöd på flera lärarminnen under sitt inledningstal på Lärardagarna som, förstås, handlade en hel del om temat ”Lust och leda”. Hon konstaterar att det finns flera exempel på vad som kan leda till leda, som de senaste årens ökade dokumentationskrav med IUP, åtgärdsprogram, nationella prov, skriftliga omdömen och så vidare. Då är det viktigt att tillsammans med kollegorna diskutera och sätta ljuset på elevernas lärande, säger Eva-Lis Sirén.
Hon kommenterar också kort den pågående avtalsrörelsen.

http://larardagarna.se
http://lararforbundet.se/avtal2012
http://lararforbundet.se/efterlysning

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

82.946 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

51.828 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

37.516 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.